Comisia pentru reforma constituțională s-a întrunit în prima ședință, care a fost prezidată de șeful statului Igor Dodon8Foto© abcnews.md

Comisia pentru reforma constituțională s-a întrunit în prima ședință, care a fost prezidată de șeful statului Igor Dodon

, 20 știri, o vizualizare

Șeful statului anunță că a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională formată în baza unui decret semnat la 29 iulie. Într-un mesaj, pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a subliniat importanța modificărilor la Constituție.

„Am subliniat importanța unor astfel de modificări, deoarece timp de 10 ani s-au înregistrat numeroase cazuri de interpretare liberă sau extensivă a unor prevederi ale Constituției, dar și utilizarea Curții Constituționale ca instrument politic, ceea ce a provocat situații de criză”, a scris Dodon.

De Ziua Constituției Republicii Moldova, 29 iulie, șeful statului a anunțat că a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională. Astfel, potrivit lui Dodon, a fost demarat procesul de reformă constituțională în vederea modificării legislației constituționale, asigurarea supremației Constituției, consolidării statului de drept, a democrației constituționale și garantarea drepturilor omului.