Comisia pentru Situații Excepționale a dispus crearea unui nou punct de trecere a frontierei cu România9Foto© gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus crearea unui nou punct de trecere a frontierei cu România

, 14 știri, 34 vizualizări

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta”, ce va fi deschis traficului internațional, pe segmentul moldo-român. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe CSE, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița, în scopul gestionării crizei de la frontieră și fluidizării traficului de persoane și mărfuri.

Deschiderea noului punct de trecere a frontierei de stat va fi posibilă doar după ce autoritățile competente vor executa lucrările de construcție a drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul râului Prut a unui pod de pontoane. În acest sens, au fost acordate abilitările necesare pentru îndeplinirea acestor obiective, pentru dotarea viitorului punct de trecere a frontierei de stat și pentru negocierile necesar a fi realizate cu partea română.

De asemenea, în scopul efectuării transportului feroviar către portul fluvial-maritim Izmail din Ucraina, CSE a împuternicit Î.S. „Calea Ferată din Moldova” să negocieze și să semneze contracte de antrepriză pentru reabilitarea porțiunii moldovenești a tronsonului de cale ferată Basarabeasca (Republica Moldova) – Berezine (Ucraina), cu o lungime totală de 1.188 de metri și a stabilit procedurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv.