Comitetul „PARE 1+1” a aprobat finanțarea a 32 de proiecte investiționale
Foto: www.noi.md

Comitetul „PARE 1+1” a aprobat finanțarea a 32 de proiecte investiționale

6 știri, 8

Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” a aprobat 32 cereri de finanțare nerambursabilă, înaintate de companiile create de emigranți sau rudele acestora, în sumă totală de 7,89 milioane de lei. Potrivit estimărilor, vor fi create circa 90 locuri noi de muncă, iar investițiile cumulative în economia națională vor constitui 19,43 milioane de lei.

Analizând rezultatele Programului „PARE 1+1”, secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Iulia Costin a menționat că acesta constituie deja o istorie de succes în Republica Moldova, iar impactul acestuia asupra economiei naționale este indiscutabil. „Acest program contribuie în mod direct la realizarea obiectivelor politicii social-economice a Guvernului, prin creșterea investițiilor productive în activitățile de afaceri din Republica Moldova provenite din remitențe, sprijinirea lucrătorilor emigranți întorși acasă, precum și generalizarea volumului de investiții în țară”, a spus Costin.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, pe parcursul anilor, se bucură de un interes sporit în rândul emigranților și rudelor acestora, fapt care determină creșterea constantă a numărului de persoane interesate de a se reîntoarce acasă și de a investi remitențele în crearea și dezvoltarea unei afaceri proprii, a mai declarat Iulia Costin.

Petru Gurgurov...

    Citește pe independent.md