Compania Starnet, amendată cu peste două milioane de lei de Consiliul Concurenței© unimedia.info

Compania Starnet, amendată cu peste două milioane de lei de Consiliul Concurenței

, 4 știri, 6 vizualizări

Plenul Consiliului Concurenței a sancționat grupul de întreprinderi „Starnet Soluții” SRL / „TV-BOX” SRL cu amenzi în valoare totală de 2 222 940,97 lei pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor de retransmisiune a programelor audiovizuale în or. Chișinău (sector Buiucani), transmite CURENTUL.

În urma efectuării analizei de piață s-a stabilit că grupul „Starnet Soluții” SRL / „TV-BOX” SRL, datorită poziției dominante deținute pe piața serviciilor de acces la Internet în or. Chișinău în perioada 2014-2018, prin prisma activității integrate pe verticală și-a exercitat puterea de piață pe a doua piață – piața serviciilor de retransmisiune a programelor audiovizuale prin tehnologiile CATV și IPTV în zona în care grupul și-a dezvoltat rețeaua CATV.

În cadrul investigației, Plenul Consiliului Concurenței a constatat că, în perioada trimestrul III, 2014 – trimestrul I, 2017, grupul de întreprinderi a adoptat o practică de prețuri de ruinare la comercializarea abonamentului de televiziune analogică CATV ce nu i-a permis să-și acopere costurile medii variabile suportate în urma prestării acestui serviciu.