Cartea „Compendiu al jurisprudenței Curții Constituționale a Republicii Moldova (1995-2017)” – lansată
Foto: www.realitatea.md

Cartea „Compendiu al jurisprudenței Curții Constituționale a Republicii Moldova (1995-2017)” – lansată

4 știri, 3

Cartea „Compendiu al jurisprudenței Curții Constituționale a Republicii Moldova (1995-2017)” – un rezumat al celor 22 de ani de activitate ai CCM, a fost lansată astăzi la Chișinău, informează CURENTUL.

Fostul președinte al CCM, Alexandru Tănase, unul dintre autorii cărții, a vorbit despre ideea și rolul compendiului în jurisprudență.

„M-am reîntors pentru câteva clipe în acel mediu în care mi-am petrecut o bună parte din viața mea profesională. Cu mult înainte de a merge la Curtea Constituționala, am remarcat un detaliu și anume modul cum este înțeleasă jurisprudența Curții Constituționale. Jurisprudența era una butaforică și nu oferea răspunsurile care trebuia să le ofere. Un alt detaliu care a stat la baza acestui proiect ținea de sistematizare, în acest sens noi am decis să venim cu ceva absolut nou.

Am decis sa venim cu o lucrare amplă, care acoperă întreg textul constituțional. Aceasta carte este un instrument foarte important și util pentru avocați, de altfel găsim în această carte argumente și poate sta la baza oricărei decizii judiciare”, a vorbit Tănase.

    Citește pe curentul.md