Conceptului de modernizare a Pieței Centrale este propus spre aprobare Consiliului municipal Chișinau3Foto© deschide.md

Conceptului de modernizare a Pieței Centrale este propus spre aprobare Consiliului municipal Chișinau

, 5 știri, 4 vizualizări

Astăzi a fost prezentat raportul grupului de lucru privind „Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală”. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 11 august, a.c., pentru aprobare.

Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț, inclusiv pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, crearea condițiilor decente de muncă pentru comercianți, asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare corespunzătoare pentru toți vizitatorii pieței, pentru personalul angajat și comercianți. De asemenea, se prevăd soluții pentru redarea unui aspect exterior plăcut teritoriului din centrul istoric al capitalei, precum și modernizarea serviciilor acordate populației.

Astfel, potrivit documentului, modernizarea Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: fructe legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc. De asemenea, urmează a fi renovate gheretele din blocuri (acoperișuri, frontoane etc., amenajate blocuri sanitare WC de tip gherete în toate sectoarele pieței, amenajat punctul medical, construcția pavilionului „Pește" în sectorul de rădăcinoase, modernizarea bazei tehnico-materiale în procesele de gospodărire etc.