Concesionarea Aeroportului: Moldova riscă să piardă milioane de euro într-un arbitraj internațional© ziarulnational.md

Concesionarea Aeroportului: Moldova riscă să piardă milioane de euro într-un arbitraj internațional

, 5 știri, 4 vizualizări

Andreas Menelaou a anunțat că juriștii companiei cipriote „Komaksavia Airport Invest” – fondatorii companiei „Avia Invest” SRL – au pregătit o cerere de chemare în judecată a Guvernului Republicii Moldova. Aceasta va fi depusă în instanță în cazul în care guvernarea de la Chișinău nu va accepta invitația la dialog.

„Este cunoscut că anume Nathan Rothschild a stat în spatele companiei cipriote, care a cumpărat compania „Аvia-invest”, iar odată cu ea, și dreptul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Faptul acesta nu a fost ascuns de nimeni. Descendentul uneia dintre cele mai bogate familii din lume a anunțat deschis care sunt planurile sale pentru dezvoltarea AIC.

Tranzacția cu Nathan Rothschild a coincis cu schimbarea puterii în Moldova. La scurt timp, Agenția Proprietății Publice a acționat în judecată compania „Avia-Invest”, solicitând rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, încălcându-se, astfel, grosolan acordul internațional despre promovarea și protecția reciprocă a investițiilor dintre Republica Moldova și Cipru”.