Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru tentativă de contrabandă cu țigări4Foto© curentul.md

Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru tentativă de contrabandă cu țigări

, 7 știri, o vizualizare

Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru încercarea să ajungă-în România cu 150.000 țigări nedeclarate în vamă, în octombrie 2021. Procurorii vor contesta hotărârea judecătorească, informează CURENTUL.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat la Judecătoria Hâncești vinovăția bărbatului care la începutul lui octombrie 2021 a încercat să transporte spre România peste 150.000 țigări, cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil, cu circa 300.000 lei.Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 lei.

Procurorii PCCOCS, însă, urmează să conteste hotărârea instanței, în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655.000 lei.