Conflict diplomatic între Statele Unite și Uniunea Europeană. Statutul reprezentanței UE în SUA, modificat în organizație internațională5Foto© prime.md

Conflict diplomatic între Statele Unite și Uniunea Europeană. Statutul reprezentanței UE în SUA, modificat în organizație internațională

, 7 știri, 8 vizualizări

Conflict diplomatic între Statele Unite și Uniunea Europeană. Statutul reprezentanței diplomatice a UE în Washington a fost modificat în organizație internațională. Decizia ar fi fost luată de SUA încă la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie, fără a anunța oficialii europeni. Americanii susțin că au uitat să comunice măsura luată. Informația a fost confirmată de Deutsche Welle.

Un oficial european, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat pentru trustul german de presă că la finele anului trecut, ambasadorul european în SUA, David O'Sullivan, nu a fost invitat la mai multe evenimente publice.

În plus, la ceremoniile funerare ale fostului președinte american George H.W. Bush, delegatul UE în America nu a fost invitat în ordinea cronologică obișnuită, alături de alți diplomați străini acreditați în Statele Unite. De regulă, este chemat mai întâi ambasadorul cu cel mai lung mandat, însă O'Sullivan a fost ultimul. Până la retrogradare, el ar fi fost printre primii 20 sau 30 de ambasadori dintre cei peste 150 de reprezentanți străini din Washington, având în vedere că și-a început misiunea încă în 2014.