Consilierul din Corjeuți, care a lovit mortal cu mașina un minor și fugit de la locul accidentului, condamnat la pușcărie© deschide.md

Consilierul din Corjeuți, care a lovit mortal cu mașina un minor și fugit de la locul accidentului, condamnat la pușcărie

, 18 știri, 8 vizualizări

Un consilier local satul Corjuțrni, raionul Briceni, care pe 25 februarie 2018 a accidentat mortal un minor pe o stradă centrală din aceeași localitate și apoi a fugit de la fața locului a fost pedepsit mai aspru. Procurorii au parcurs toate căile naționale de atac și au reușit să obțină o pedeapsă reală cu închisoare.

Potrivit procurorilor, deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de șapte ani, care mergea cu mama sa. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul și-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde și-a parcat mașina, după care s-a culcat.

La scurt timp acesta a fost reținut, iar la demersul procurorilor a fost plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până la sentința primei instanțe.