Consilierul prezidențial: Statutul de neutralitate nu înseamnă că autoritățile nu trebuie să reconsidere capacitățile de luptă și apărare© noi.md

Consilierul prezidențial: Statutul de neutralitate nu înseamnă că autoritățile nu trebuie să reconsidere capacitățile de luptă și apărare

, 4 știri, 12 vizualizări

Afirmațiile au fost făcute, azi, de către consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, în cadrul unei dezbateri pe tema neutralității, organizată de Centrul de Informare și Documentare privind NATO. Alți experți au afirmat că în actualele condiții geopolitice, Rep. Moldova trebuie să-și fortifice apărarea și să promoveze o politică externă echilibrată.

„Statutul de neutralitate, fără îndoială, nu este o poliță de asigurare care ar garanta securitatea și independența Rep. Moldova. (...) Neutralitatea permanentă nu este dată o dată și pentru totdeauna. (...) Neutralitatea permanentă nu înseamnă nici într-un caz că țara nu are dreptul la acțiuni militare pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea sa teritorială”, a declarat Nicolae Osmochescu.

Consilierul prezidențial pe domeniul securității, Dorin Recean, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a declarat că Rep. Moldova trebuie să-și reconsidere capacitatea de apărare și de luptă.