Consiliul de coordonare a reformei justiției pe lângă Prim-ministru și Biroul consultativ pe politici anticorupție vor fi create4Foto© tribuna.md

Consiliul de coordonare a reformei justiției pe lângă Prim-ministru și Biroul consultativ pe politici anticorupție vor fi create

, 8 știri, 5 vizualizări

Guvernul a aprobat astăzi proiectul ce prevede crearea Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă Prim-ministru și a Biroului consultativ pe politici anticorupție. În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, proiectul a fost prezentat de Prim-ministrul Maia Sandu, informează TRIBUNA.

Consiliului va întruni reprezentanți, manageri ai instituțiilor responsabile de combaterea corupției. Biroul anticorupție va fi format din consultanți naționali și internaționali care vor monitoriza modul în care se derulează activitățile în reforma justiției, vor pregăti politici noi, astfel încât să ajute Guvernul în monitorizarea îndeplinirii angajamentului de combatere a corupției.

,,Am spus în repetate rânduri că pentru acest Guvern combaterea corupției este o prioritate. Știu că în ultima perioadă încrederea cetățenilor că justiția poate fi reformată a fost zdruncinată. Dar trebuie să înțelegem că sistemul corupt care a fost construit de vechiul regim este putred și se opune din răsputeri pentru a nu fi curățat.