Consiliul de securitate ONU a respins rezoluția Rusiei care condamnă atacurile aeriene în Siria
Foto: www.publika.md

Consiliul de securitate ONU a respins rezoluția Rusiei care condamnă atacurile aeriene în Siria

5 știri, 7

Rusia a suferit o nouă înfrângere în Consiliul de Securitate al ONU. Proiectul de rezoluție propus de Moscova, care condamnă SUA, Franța și Marea Britanie pentru loviturile aeriene de ieri din Siria, a fost respins. În favoarea documentului au votat doar Rusia, China și Bolivia, în timp ce patru țări s-au abținut, iar opt s-au împotrivit.

"Regatul Unit, Franța și SUA au acționat nu din răzbunare, nu pentru a pedepsi sau pentru a-și arăta forța. Am acționat pentru a descuraja folosirea armelor chimice în viitor", a declarat reprezentantul permanent al SUA la ONU, Nikki Haley.

Ca deobicei, Rusia a numit mincinoase acuzațiile aduse de aliați regimului de la Damasc.

"SUA și aliații săi continuă să demonstreze o ignoranță scandaloasă față de legea internațională. În calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate, ei ar trebui să fie cei mai fermi apărători ai Cartei ONU", a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Drept răspuns la documentul Rusiei, SUA, Franța și Marea Britanie au înaintat un alt proiect de rezoluție privind Siria. Acesta se referă la problemele politice, umanitare și cele legate de armamentul chimic.

"Nu poate fi ilegal să folosești forța pentru a preveni uciderea în masă a oamenilor inocenți. Nu voi accepta, domnule președinte, ca Rusia să-mi dea lecții de drept internațional", a declarat reprezentantul permanent al Mari...

    Citește pe publika.md