Consiliul municipal a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău3Foto© deschide.md

Consiliul municipal a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău

, 9 știri, 4 vizualizări

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi Planul de acțiuni pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului și a Planului urbanistic general al orașului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Documentul include și sponsorizare pentru elaborarea Planului Urbanistic General care vine din partea Asociației Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă din București.

Planul Urbanistic General se întocmește pentru întreg teritoriul localității și vizează: schema de transport, a sistemului de rețele, zonele protejate, delimitarea zonei centrale, a zonelor funcționale, dar și regimul de construire care cuprinde mai multe detalii, de exemplu, înălțimea construcției sau procentul de ocupare și utilizare a terenului, printre altele. În lipsa acestui document, de-a lungul timpului au apărut mai multe dispoziții sau decizii ale autorităților publice locale care încercau să reglementeze construcțiile.