Consiliul municipal Bălți cere Parlamentului și Guvernului să intervină în problema gestionării deșeurilor
Foto: www.publika.md

Consiliul municipal Bălți cere Parlamentului și Guvernului să intervină în problema gestionării deșeurilor

7 știri, 4

Consiliul municipal Bălți cere ajutorul Guvernului și Parlamentului pentru a soluționa problema evacuării deșeurilor menajere din oraș.

O declarație în acest sens a fost votată astăzi. Aleșii din Bălți spun că municipiul este în prag de criză din cauza accesului restricționat la groapa de gunoi.

"Consiliul Municipal Bălți se adresează către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova pentru implicarea în soluționarea problemei de salubrizare a Municipilui Bălți", a spus consilierul, Svetlana Cudreașova.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență susține că problema trebuie soluționată urgent, până în primăvară.

"Ce se referă la șobolani, ce se referă la câini pe care noi îi vedem în containere care se hrănesc din deșeurile acestea care nu sunt evacuate la timp. Noi nu am putut să nu batem în clopote, luînd în considerație că vin timpurile calde", a spus șeful ISU Bălți, Lilian Butnariuc.

Întrebat dacă are un plan de acțiuni pentru problema deșeurilor, proaspătul viceprimar din Bălți Nicolai Grigorișin nu a avut un răspuns.

Pe de altă parte, agentul economic care gestionează groapa de gunoi spune că nu permite depozitarea deșeurilor din cauza datoriei de 250 de mii de lei pe care le are municipiul.

"Întreprinderea dată are o datorie scadentă la ziua de astăzi și nu poate fi acoperită. Deci nu este vina în poligon, vina este în Primăria Municipiului Bălți, care din consid...

    Citește pe publika.md