Consiliul Municipal Chișinău are doi consilieri noi
Foto: curentul.md

Consiliul Municipal Chișinău are doi consilieri noi

18 știri, 8

Consiliul Municipal Chișinău se întrunește în prima ședință din acest an. Deși ședința trebuia să înceapă la 10:00, la ora difuzării acestei știri în sală se aflau doar 4 consilieri, în ciuda faptului că ordinea de zi este plină de subiecte importante pentru municipalitate.

În primul rând, consilierii vor discuta dacă întreprinderea municipală Parcul de Autobuze va lua în chirie 30 de mijloace de transport pentru a asigura confortul cetățenilor. Potrivit regulamentului, arenda pentru un termen de 5 ani nu trebuie să depășească suma de 30.000 de euro pentru fiecare autobuz. În prezent în parcul de autobuze sunt 124 de unități de transport, toate mai vechi de 20 de ani și cu un parcurs mediu de peste un milion de kilometri.

De asemenea, consilierii vor mai discuta despre construcția liniei de troleibuz pe strada Columna, tronsonul dintre strada Bodoni și Alecsandri, astfel încât troleibuzele să poată circula și pe strada Vasile Alecsandri.

Tot astăzi se va decide dacă două direcții: socio-ecologică și agricultură și alimentație vor fi optimizate. Dacă acest lucru se va întâmpla, municipalitatea va economisi în jur de un milion de lei.

Consilierii vor mai discuta și despre achiziționarea unui spațiu locativ, în valoare de 10 milioane de lei în care vor fi făcute locuințe sociale.

La ședința de astăzi vor participa doi consilieri noi. Este vorba de Valentina Țapeș și Viorel Chiv...

    Citește pe publika.md