Constantin Crîșmaru, fost șef adjunct al Inspectoratului Ecologic, condamnat pentru că a cerut mită3Foto© deschide.md

Constantin Crîșmaru, fost șef adjunct al Inspectoratului Ecologic, condamnat pentru că a cerut mită

, 11 știri, 8 vizualizări

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamnat la 5 ani de închisoare pe Constantin Crîșmaru, fost șef adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat pentru acte de corupție. Funcționarul a fost reținut în flagrant delict, în data 16 aprilie 2014, de către fosta Direcție 5.

Procurorii PCCOCS l-au învinuit pe Crîșmaru de estorcarea a 25.000 lei de la reprezentantul unui agent economic, pentru ca ultimul să fie scutit de audit ecologic, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„Decizia obținută de procurorii PCCOCS vine după aproape 4 ani de examinări. Mai mult decât atât, tergiversarea procesului e doar un aspect al contextului examinării lui. În noiembrie 2018, însă, inculpatul a fost eliberat de răspundere penală de către Judecătoria Chișinău.Acum, însă, pe lângă condamnarea la pedeapsă cu închisoarea, pe care o va ispăși în penitenciar, oamenii legii i-au confiscat cei 25.000 de lei pe care i-a primit ca mită, iar judecătorii i-au impus o amendă de 300.000 lei și l-au privat de dreptul să ocupe funcții publice pe un termen de 8 ani”, se mai arată în comunicat.