Constituția RM ar putea fi modificată! Vlad Plahotniuc a deschis parantezele
Foto: www.noi.md

Constituția RM ar putea fi modificată! Vlad Plahotniuc a deschis parantezele

4 știri, 8

Partidul Democrat din Moldova (PDM) examinează posibilitatea modificări Constituției Republicii Moldova, informează CURENTUL.

După ședința săptămânală a PDM, liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, a anunțat că este vorba de un proiect care se află de mai multe luni în proces de lucru pe interiorul partidului.

„Această inițiativă pornește chiar de la o hotărâre a Curții Constituționale (CC). Prin această hotărâre Curtea constată că orientarea spre spațiul valoric european este un element definitoriu al identității constituționale a RM. Ținând cont de această decizie, am hotărât să inițiem modificarea Constituției, prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a RM este integrarea europeană.

Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că – direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care un loc viitor sau de interesele altor persoane”, a punctat democratul.

    Citește pe curentul.md