Consultări publice privind Planul de acțiuni pentru aderare la UE, găzduite de MAEIE4Foto© tribuna.md

Consultări publice privind Planul de acțiuni pentru aderare la UE, găzduite de MAEIE

, 5 știri, 2 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a găzduit consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană (UE), informează TRIBUNA.

La eveniment au participat reprezentanții Centrului de Politici și Reforme, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Fundației Soros Moldova, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, precum și autorităților publice implicate în elaborarea proiectului Planului de acțiuni.

În cadrul consultărilor publice, reprezentanții societății civile au adresat întrebări de clarificare pe marginea conținutului proiectului Planului de acțiuni, precum și au formulat recomandări cu privire la completarea sau precizarea acțiunilor propuse. Reprezentanții autorităților publice au oferit clarificări exhaustive cu privire la contextul elaborării și conținutul documentului.