Consulul General al României de la Bălți a cumpărat la licitație calul școlii din Căinarii Vechi5Foto2Video© deschide.md

Consulul General al României de la Bălți a cumpărat la licitație calul școlii din Căinarii Vechi

, 11 știri, 21 vizualizări

Ultimul cal al școlii (cu tot cu căruță) din raionul Soroca, care până în ultimele decenii a fost în gestiunea Gimnaziului „Andrei Porcescu” din satul Căinarii Vechi, a fost vândut astăzi. La licitația cu strigare desfășurată de Dragobete, Excelența Sa, Petrișor Ionel Dumitrescu, Consul General al României la Bălți, a demonstrat o dată în plus că dragostea nu se limitează doar între un EL și o EA.

Gestul său s-a bazat pe mai multe motive, inclusiv pe faptul că timp de vreo patru ani a mers la grădiniță cu caii, ba și pentru că a fost primit bine în Republica Moldova și a încercat astfel să întoarcă din bunătatea oferită. A fost impresionat de povestea acestui cal, relatată de mass-media și s-a gândit că nu poate sta indiferent.

„Povestea acestui cal poate să fie povestea oricăruia dintre noi, atunci când nu mai suntem utili. Pentru motivul acesta am luat decizia” a precizat Petrișor Ionel Dumitrescu.