Consumul de suplimente alimentare și multivitamine, precum Omega-3 și vitamina D, poate reduce riscul de infectare cu COVID-192Foto© shok.md

Consumul de suplimente alimentare și multivitamine, precum Omega-3 și vitamina D, poate reduce riscul de infectare cu COVID-19

, 6 știri, 25 vizualizări

Consumul de suplimente alimentare și multivitamine, precum Omega-3 și vitamina D, poate reduce riscul de infectare cu COVID-19, mai ales în rândul femeilor, arată datele unui studiu publicat de o revistă de specialitate britanică. Pe de altă parte, suplimentele precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au prezentat indicii că ar scădea riscul de infectare cu SARS-CoV-2, notează Agerpres.

De la declanșarea pandemiei în 2020, potrivit experților de la Imperial College din Londra, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita și a trata COVID-19. În Marea Britanie, în urma lockdown-ului decretat la 23 martie anul trecut, s-a constatat o creștere semnificativă a vânzărilor de vitamina C și de multivitamine.

Suplimentele dietetice pot contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos, însă nu se știa dacă suplimentele specifice pot fi asociate unui risc mai scăzut de contagiere cu noul coronavirus. Pentru a stabili o legătură, cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicației COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puțin expuși contractării acestei boli infecțioase.