Contabila partidului ȘOR a primit mandat de arest© noi.md

Contabila partidului ȘOR a primit mandat de arest

, 5 știri, 7 vizualizări

Persoana reținută recent în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR” a primit mandat de arestare preventivă, pentru un termen de 30 de zile, cu executare în Penitenciarul nr. 13. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 13 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Potrivit unor surse ale ZdG din cadrul organelor de drept, contabila Partidului Politic „ȘOR”, Olga Romanova, una din cele șapte persoane care, pe 16 iulie, au părăsit teritoriul R. Moldova „în scopul eschivării de la urmărirea penală” în dosar, este persoana care a primit mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile.

Olga Romanova este juristă de profesie. În 2021, ZdG a scris că, pentru ultimii doi ani, Romanova nu a declarat venituri salariale, deși a scris că activează în cadrul Partidului „ȘOR”. În schimb, ea a avut venituri cumulative de aproape 297 de mii de lei din darea în locațiune, compensații și bani primiți la zile de naștere. Romanova a declarat că deține un apartament, un garaj și un spațiu comercial.