Contabila și directorul unei firme au estorcat 7000 de euro de la mama unui condamnat
Foto: stirilocale.md

Contabila și directorul unei firme au estorcat 7000 de euro de la mama unui condamnat

8 știri, 3

Contabila unei firme, având rolul de autor, a comis traficul de influență cu primirea de bunuri în proporții mari în următoarele circumstanțe.

În perioada de timp cuprinsă de lunile mai – iunie 2014, prin intermediul unui coleg al său, a extorcat de la ruda acestuia, condamnată în prima instanță pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari la 9 ani de închisoare, suma de 14000 de euro. În schimbul banilor, învinuita susținea că are influență asupra magistraților din cadrul completului de judecători ai Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, care urmau să examineze apelul declarat de partea apărării și îi poate determina să adopte o decizie favorabilă inculpatului, insistând, în acest sens, asupra transmiterii de urgență a sumei de 7 000 euro.

În continuare, învinuita în comun cu colegul său, care avea rol de organizator, acționând cu intenție directă, a primit de la mama condamnatului, banii extorcați în sumă de 7000 euro. În urma examinării cauzei la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, decizia instanței de fond privind condamnarea la 9 ani de privațiune de libertate a inculpatului, a fost menținută. Urmare a acestui fapt, mama condamnatului a depus denunț la Procuratura Anticorupție.

Învinuita își recunoaște parțial vina, aceasta returnând 1500 euro din suma primită, pe când co-participantul la infracțiune neagă vinovăția sa. Da...

    Citește pe stirilocale.md    Tendințe