Continuarea ședinței Parlamentului sub semn de întrebare. Candu propune „disciplinarea deputaților”
Foto: www.europalibera.org

Continuarea ședinței Parlamentului sub semn de întrebare. Candu propune „disciplinarea deputaților”

5 știri, 5

După întreruperea ședinței Parlamentului, în lipsă de cvorum în timpul dezbaterilor în plen, Biroul permanent a decis să propună plenului Parlamentului votarea proiectelor de lege imediat după dezbateri. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, decizia a fost adoptată „în scopul disciplinării deputaților”.

Potrivit aceluiași comunicat, subiectul disciplinei și prezenței deputaților a fost discutat astăzi, la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu, la ședința Biroului permanent, convocată de urgență după constatarea lipsei cvorumului.

Vedeți și: Lipsă de cvorum în Parlament! Candu, către secretariat: Închideți cantina și pe toți deputații să-i trimiteți înapoi la lucru

Nu se cunoaște însă dacă ședința de astăzi, singura din această săptămână, va continua și după pauza anunțată până la 14:00, în condițiile în care fracțiunea PSRM a anunțat că părăsește, în semn de protest, sala și a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare să facă același lucru. Socialiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că majoritatea parlamentară a respins propunerile lor la ordinea de zi, precum și decizia de a amâna audierile parlamentare în cazul furtului miliardului, preconizate pentru astăzi, în condițiile în care Procurorul General, Eduard Harunjen, l-a informat pe Andrian Candu că nu se poate prezenta în plen, iar directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a solicitat amânarea acestora.

A...

    Citește pe independent.md