Contrabandă cu țigări în valoare de un milion de lei: Șapte indivizi, reținuți în timp ce transportau marfa peste Prut10Foto1Video© deschide.md

Contrabandă cu țigări în valoare de un milion de lei: Șapte indivizi, reținuți în timp ce transportau marfa peste Prut

, 11 știri, 3 vizualizări

Operațiunea a avut loc la data de 20 august curent în timp ce suspecții cu vârstele cuprinse între 27 și 43 de ani urmau să transporte prin ocolirea frontierei vamale, un lot de țigări de marca Ritm și Focus, în valoare de 1 135 000 lei.

Activitatea ilegală a grupului, a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni, iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate. Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Țigările erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren din categoria ”Off Road” cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării. Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste râul Prut.