Copil școlarizat - copil protejat: Elevii cu risc sporit de abandon școlar vor primi consiliere și ajutor din partea statului
Foto: www.prime.md

Copil școlarizat - copil protejat: Elevii cu risc sporit de abandon școlar vor primi consiliere și ajutor din partea statului

5 știri, 8

Cei aproximativ 2.000 de copii cu risc sporit de abandon școlar vor primi consiliere și ajutor din partea statului. Inspectoratul General al Poliției a lansat campania "Copil școlarizat - copil protejat", împreună cu un club sportiv, societatea civilă și Mitropolia Moldovei. Polițiștii îi vor asigura pe elevi cu rechizite și haine, astfel încât minorii să ajungă la întâi septembrie pe băncile școlii.

"Conform analizei noastre, dacă vom depune acest efort și vom școlariza acei 1.900 de copii, noi vom reuși să reducem maximal numărul de copii, care sunt implicați în comiterea infracțiunilor. Ei cad sub incidența analizei că aceștia riscă să nu meargă la școală din considerentul că nu au acele necesare. Vorbim de acele hăinuțe necesare sau de rechizite", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP.

Primele donații au venit din partea mai multor funcționari, care au anunțat că-și vor dona jumătate din leafa lunii august. Printre ei se numără și șeful adjunct al IGP și cel al Poliției Capitalei.

"Eu sunt tatăl al cinci copii și văzând în fiecare zi zâmbetele copiilor mei, comportamentul. Știind cât mă stărui de mult ca să-i educ aș vrea că și copiii, care nu au aceste posibilități să fie zâmbitori așa ca și copiii mei", a precizat Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei.

"Vom strânge poate și bani, poate și hăinuțe, poate încălțăminte, rechizite pentru școlari", a explicat...

    Citește pe publika.md