Coreea de Sud va achita toate cheltuielile delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de iarnă
Foto: unimedia.info

Coreea de Sud va achita toate cheltuielile delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de iarnă

9 știri, 5

Guvernul sud-coreean a aprobat, miercuri, un proiect pentru a achita cheltuielile delegației Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, relatează site-ul agenției Yonhap, potrivit Mediafax.ro.

Cele aproximativ 2,64 milioane de dolari vor fi suportate de către Ministerul Unificării de la Seul, în baza promovării cooperării culturale inter-coreene.

Fondurile vor acoperi costurile pentru sute de oficiali, artiști și majorete din Coreea de Nord care participă la evenimentele olimpice. Comitetul Internațional Olimpic va plăti cheltuielile pentru cei 22 de sportivi din Coreea de Nord.

Coreea de Sud va analiza și posibilitatea de a finanța participarea delegației nord-coreene la Jocurile Paralimpice de la PyeongChang din luna martie.

Ministrul sud-coreean al Unificării, Cho Myoung-Gyon, a felicitat Coreea de Nord pentru participarea la Jocurile Olimpice și consideră că este un moment important pentru procesul de pace din Peninsula Coreeană.

"Participarea delegației nord-coreene în diverse forme reprezintă o oportunitate destul de bună pentru a atinge obiectivul Seulului de a organiza Jocurile Olimpice ale păcii, o șansă importantă pentru armonie și îmbunătățirea relațiilor inter-coreene. Odată cu trimiterea unei delegații la nivel înalt, a unei trupe de artiști și a unei echipe de susținători, Jocurile Olimpice au devenit o șansă pentru comunicarea nord-coreeni...

    Citește pe publika.md