Coronavirus: Albania trimite 30 de medici și infirmiere în Italia5Foto© timpul.md

Coronavirus: Albania trimite 30 de medici și infirmiere în Italia

, 11 știri, 7 vizualizări

Albania a trimis duminică 30 de medici și infirmiere în Italia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar premierul albanez Edi Rama a amintit că țara sa nu poate uita felul în care Italia i-a ajutat și i-a primit pe albanezi în trecut, informează agerpres.ro.

"Este adevărat că toți sunt închiși între frontierele lor și că țările bogate le-au întors spatele altora, dar pentru că noi nu suntem bogați și pentru că nu uităm nu putem să ne permitem să nu demonstrăm Italiei că albanezii nu-și abandonează niciodată prietenii aflați în dificultate", a explicat Rama într-un mesaj.

"Poate că unora în Albania li se pare ciudat că 30 de medici și infirmiere din mica noastră armada îmbrăcată în alb pleacă astăzi în prima linie a focului în Italia. Dar știu că și acolo este casa noastră, de când frații și surorile italiene ne-au salvat, ne-au adoptat și ne-au primit în casa lor atunci când Albania suferea enorm. Acesta este un război care nu poate fi câștigat pe cont propriu. Iar acest război este și al nostru. Italia trebuie să-l câștige, atât pentru noi, cât și pentru întreaga lume", a mai transmis premierul albanez.