VIDEO. Protestul din fața Ambasadei Ruse: „La mulți ani! Plecați acasă!”

VIDEO. Protestul din fața Ambasadei Ruse: „La mulți ani! Plecați acasă!”

17 știri, 5

„La mulți ani! Plecați acasă!”. Asta vor scanda mâine, în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, membrii Asociației „UNIREA - ODIP” în cadrul unui flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse, marcată anual pe 12 iunie.

Unioniștii vor „felicita” astfel statul rus, solicitându-i să-și retragă trupele militare din regiunea transnistreană.

„UNIREA - ODIP” anunță că în fața Ambasadei va fi instalat un cort timp de două zile, pe care vor fi expuse mesaje cu privire la agresiunea Federației Ruse, iar voluntarii vor informa trecătorii despre armata staționată ilegal în regiunea transnistreană.

„Soldații ruși vor să sărbătorească Ziua Națională acasă, alături de familie și de locurile natale. Aceștia trebuie să se retragă din Republica Moldova, întrucât staționează ilegal. De asemenea, vom reaminti tuturor că trupele armate ale unui stat trebuie să protejeze și să apere Țara și cetățenii de agresiuni externe și pericole de ocupație și nicidecum să ocupe alte state. Republica Moldova, Georgia și Ucraina sunt state care nu au atacat Federația Rusă, dar s-au pomenit cu soldați ruși pe teritoriile lor naționale, având astăzi pământuri ocupate!

La mulți ani - plecați acasă!”, cităm din comunicatul unioniștilor.

    Citește pe ziarulnational.md