Crește numărul de infectări cu Covid-19 în școlile și grădinițele din Chișinău: 380 de cazuri în septembrie6Foto1Video© unimedia.info

Crește numărul de infectări cu Covid-19 în școlile și grădinițele din Chișinău: 380 de cazuri în septembrie

, 15 știri, 5 vizualizări

Potrivit Tatianei Bucearschi, se atestă o tendință de creștere a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 la copii. „380 de cazuri de îmbolnăviri au ost înregistrate în instituțiile de învățământ din municipiu de la începutul anului de studii: 166 copii și 214 angajați”, a precizat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Totodată, deși numărul de cazuri este în creștere, mai mulți copii vor fi incluși în procesul educațional, datorită unor modificări aprobate de CNSEP. „Una dintre aceste hotărâri vizează modificarea distanței fizice dintre elevi în instituțiile de învățământ, de la 1,5 metri la 1 metru.

Astfel, fiecare copil va ocupa zilnic același loc în bancă, la cel puțin un metru față de celălalt, în față, în spate și lateral. Această modificare va oferi posibilitatea instituțiilor școlare să reconfigureze spațiile școlare incluzând mai mulți elevi în procesul educațional, lucru care se va efectua până la sfârșitul lunii septembrie”, a menționat viceprimărița capitalei, Angela Cutasevici.