Creștinii palestinieni au atacat convoiul Patriarhului grec ortodox al Ierusalimului în Cisiordania
Foto: www.jurnal.md

Creștinii palestinieni au atacat convoiul Patriarhului grec ortodox al Ierusalimului în Cisiordania

5 știri, 11

Creștinii palestinieni au protestat sâmbătă, în timpul vizitei Patriarhului grec ortodox al Ierusalimului în Cisiordania, față de decizia bisericii de a vinde pământ unor grupuri evreiești, informează Reuters.

Cei care l-au întâmpinat pe patriarh – creștini din Betleem, Nazaret și alte orașe din Israel – au lovit cu pumnii mașina în care se afla. Sute de palestinieni au blocat convoiul Patriarhului Theophilos al IIl-lea, care se îndrepta spre o biserică din Betleem pentru a participa la slujba de Crăciun.

Biserica ortodoxă este unul dintre cei mai mari proprietari privați în Țara Sfântă și în ultimii ani a stârnit mai multe controverse în rândul israelienilor, dar și al palestinienilor, prin încercarea de a vinde proprietăți unor investitori privați.

Protestatarii au aruncat cu pietre și sticle cu apă, scandând „trădător, trădător!”, înainte ca forțele palestiniene de securitate să îi îndepărteze. Trei dintre mașinile convoiului, dar nu și cea a patriarului, au plecat cu geamurile sparte.

Presa din Israel a scris că în controversatele afaceri sunt incluse proprietăți din estul și vestul Ierusalimului, precum și din porturile Caesarea și Jaffa. Au fost identificați anumiți investitori evrei și israelieni drept potențiali cumpărători.

Oficiali ai bisericii au transmis că este necesară vânzarea de pâmânt pentru a putea plăti datoriile acumulate de-a lungul anilor. Până acum, bi...

    Citește pe independent.md