Crimă. Condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall
Foto: www.publika.md

Crimă. Condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

5 știri, 15

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață în procesul în care era cercetat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, scrie BBC. Crima a avut loc pe submarinul construit de danez.

Inventatorul danez Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, a ucis-o pe jurnalista Kim Wall în august 2017. Acesta i-a secționat trupul și a aruncat-o apoi în mare pe femeia de 30 de ani. Cadavrul acesteia a fost găsit câteva zile mai târziu, provocând o undă de șoc în Danemarca. Wall urcase pe submarinul pe care bărbatul l-a construit singur pentru a-i lua un interviu.

Madsen a recunoscut că i-a secționat trupul lui Wall și că a aruncat-o în apă, însă a negat acuzația de crimă cu premeditare. Procurorii au scos însă la iveală faptul că Madsen a planificat uciderea femeii. Avea de gând fie să o sufoce, fie să-i taie gâtul.

În cadrul procesului care a început la Tribunatul din Copenhaga, procurorii au dezvăluit că au găsit 41 de imagini cu femei spânzurate și alt conținut violent în care sunt prezentate crime ale unor femei și a câtorva bărbați. De asemenea, au găsit căutări pe internet din 2011 după cuvintele „decapitări reale”, „stabby stabby” (n.r. - un diminutiv al verbului „to stab” = a înjunghia) sau „video-uri cu sinucideri”.

Detectivi care se ocupă de caz au făcut și alte descoperiri îngrozitoare. O serie de căutări pe internet i-au dus către materiale intitulate „decap...

    Citește pe ziarulnational.md    Tendințe