Putin nu va discuta Crimeea la summitul cu Trump
Foto: www.europalibera.org

Putin nu va discuta Crimeea la summitul cu Trump

5 știri, 4

Crimeea, anexată de Rusia în 2014, nu va constitui subiect de discuție la summitul programat pentru 16 iulie, la Helsinki, între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump, a avertizat luni Kremlinul, subliniind că peninsula este „o parte inalienabilă a Rusiei”, transmit AFP și Reuters.

„Președintele (Putin) a declarat-o de mai multe ori și le-a explicat interlocutorilor săi: chestiunea Crimeii nu poate fi și nu va fi niciodată pe agendă pentru că (peninsula) Crimeea este o parte inalienabilă a Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Toate celelalte chestiuni pot fi discutate pentru a căuta posibile puncte de convergență”, a adăugat Peskov.

Sâmbătă, Trump a lăsat să planeze îndoiala în privința poziției Statelor Unite față de problema Crimeii, neexcluzând în mod clar recunoașterea anexării acesteia de către Rusia.

„Vom vedea”, a răspuns Donald Trump, după care a adăugat: „președintele (Barack) Obama este cel care a lăsat să se întâmple acest lucru”.

„Bineînțeles, există numeroase chestiuni între Moscova și Washington în care pozițiile sunt diametral opuse”, a menționat Peskov în conferința de presă, dând asigurări că organizarea summitului demonstrează că „voința politică” a celor doi lideri a permis „depășirea” acestor diferențe.

Președintele Putin „a subliniat întotdeauna că Rusia și el însuși sunt deschiși la dia...

    Citește pe independent.md