Cristian Bușoi a solicitat comisarului european pentru Sanatate sprijin pentru R. Moldova in achiziționarea vaccinului anti-covid6Foto© deschide.md

Cristian Bușoi a solicitat comisarului european pentru Sanatate sprijin pentru R. Moldova in achiziționarea vaccinului anti-covid

, 9 știri, 8 vizualizări

Potrivit unui comunicat, citat de caleaeuropeana.ro, eurodeputatul român a transmis miercuri o scrisoare comisarului Kyriakides în care i-a solicitat să îi comunice ” în ce măsură poate fi inclusă Republica Moldova în cererea formulată de România către Comisie pentru a obține medicamentul Remdesevir, precum și vaccinurile anti-Covid-19, necesare imunizării populației. Totodată, am adresat comisarului pentru Sănătate rugămintea de a examina posibilitatea ca Republica Moldova să primească sprijin independent de la UE pentru achiziționarea tratamentelor anti-COVID-19”.

Aceast demers al raportorului Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE vine în contextul în care Republica Moldova a cerut României sprijinul pentru a achiziționa vaccinuri împotriva COVID -19, dar și Remdesivir, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru tratarea formelor grave ale COVID-19.

În urmă cu o săptămână, eurodeputatul Cristian Bușoi a avut o întrevedere la București cu președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, Eremei Priseajniuc.