Cristina Lesnic a avut o discuție cu reprezentantul UE in formatul 5+2 de soluționare a conflictului transnistrean3Foto© deschide.md

Cristina Lesnic a avut o discuție cu reprezentantul UE in formatul 5+2 de soluționare a conflictului transnistrean

, 6 știri, 2 vizualizări

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a purtat o discuție cu reprezentantul Uniunii Europene în formatul de negocieri 5+2 pentru soluționarea conflictului transnistrean, Richard Tibbels, șef de direcție în Serviciul european de acțiune externă, informează TRIBUNA.

„Cristina Lesnic a informat că deși în mandatul său precedent a fost acumulat un capital pozitiv, în ultimele luni relația dintre Chișinău și Tiraspol se erodează și are potențial de tensionare, din cauza restricțiilor de circulație artificiale impuse de partea transnistreană.

În acest context, negociatorul șef din partea Chișinăului a apreciat importanța expertizei Uniunii Europene pe dosarul transnistrean, menționând necesitatea prezentării unei evaluări generale a situației. Totodată, Cristina Lesnic a exprimat nevoia de a stabili un canal de comunicare cu UE”, se spune într-un comunicat de presă.