Cristina Lesnic anunță câte posturi ilegale au rămas în Zona de Securitate6Foto© deschide.md

Cristina Lesnic anunță câte posturi ilegale au rămas în Zona de Securitate

, 15 știri, 14 vizualizări

Din cele 37 de posturi instalate ilegal în Zona de Securitate de către separatiștii din stânga Nistrului, o parte au fost lichidate, astfel încât au rămas 22 la număr. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în plenul Parlamentului, răspunzând la o întrebare a deputatului Platformei DA, Chiril Moțpan, în contextul examinării moțiunii de cenzură, de demitere a Guvernului Chicu.

Cristina Lesnic a declarat că își dorește ca diferendul transnistrean să fie soluționat pașnic și nidecum ca în anii 90 – pe cale militară. „La etapa actuala, cele 37 posturi de control au fost reduse la 22. Eu, în calitate de negociator șef, echipa mea, Comisia Unificată de Control nu ne dorim escaladarea situației în Zona de Securitate.

Niciunul dintre cei prezenți cred că nu își dorește întoarcerea cu 28 de ani în urmă, când prin muniții, armament s-a încercat o soluționare a conflictului transnistrean. Îmi doresc mult ca acest conflict să fie soluționat pe cale pașnică. Ducem la nivelul de experți, a grupurilor de lucru negocieri pentru a reduce numărul acestor posturi ilegale.