Un tribunal german a decis extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont în Spania
Foto: www.realitatea.md

Un tribunal german a decis extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont în Spania

7 știri, 6

Un tribunal din landul german Schleswig-Holstein a hotărât, astăzi, că fostul lider catalan Carles Puigdemont poate fi extrădat în Spania, relatează site-ul agenției Al Jazeera.

Curtea a hotărât că fostul lider catalan poate fi extrădat pe fondul acuzațiilor privind folosirea ilegală a fondurilor publice, însă a respins acuzațiile de rebeliune.

Puigdemont a fost arestat imediat ce a ajuns în Germania, în urma unui mandat internațional de arestare pe numele acestuia, emis de Spania.

Curtea Supremă de la Madrid a emis în martite mandate internaționale de arestare pentru șase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenței regiunii față de Spania și constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendumul din aceeași lună. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituție - și demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenței a fost ilegală.

    Citește pe realitatea.md