A fost anunțată data convocării Adunării Generale a Procurorilor
Foto: www.noi.md

A fost anunțată data convocării Adunării Generale a Procurorilor

5 știri, 3

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis convocarea Adunării Generale a Procurorilor pentru data de 17 noiembrie 2017 și a constituit Comisia de organizare a alegerilor, din componența căreia vor face parte 5 persoane, transmite CURENTUL.

Necesitatea convocării Adunării Generale a Procurorilor vine ca urmare a expirării, pe 19 decembrie 2017, mandatelor a 6 din totalul celor 12 membri ai CSP, inclusiv a Președintelui acestui organ de autoadministrare, Mircea Roșioru.

În premieră, membrii CSP au aprobat ieri și Proiectul bugetului Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2018. Proiectul bugetului CSP a fost elaborat în conformitate cu prevederile noii Legi cu privire la Procuratură, în vigoare de la 01.08.2016, care prevede că CSP este organul independent de autoadministrare al procurorilor, cu statut de persoană juridică și cu un buget separat față de Procuratură, finanțat de la bugetul de stat în limita alocațiilor bugetare aprobate prin legea bugetară anuală, ceea ce îi garantează independența.

În procesul de elaborare a acestui proiect de buget a fost antrenată subdiviziunea specializată a Procuraturii Generale, precum și partenerii externi de dezvoltare. Astfel, ținând cont de necesitățile reale pentru startarea activității Consiliului Superior al Procurorilor, au fost stabilite cheltuieli de structură și de personal în sumă de 7 236,72 mii lei. Proiectul...

    Citește pe curentul.md