Cum a comentat Vadim Krasnoselski declarația Maiei Sandu privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R.Moldova4Foto© deschide.md

Cum a comentat Vadim Krasnoselski declarația Maiei Sandu privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R.Moldova

, 11 știri, 21 vizualizări

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a comentat declarația președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii GOTR-ului din Transnistria și reformatarea misiunii de pacificare în una civilă sub egida OSCE. Peskov a declarat că a existat un „dialog mult mai constructiv” cu fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, transmite Interfax.

Potrivit acestuia, Kremlinul se așteaptă că și noua conducere a R. Moldova va avea o mare necesitate „de o abordare mai echilibrată în contextul relațiilor bilaterale”.

„Ne așteptăm ca acest constructivism să continue, să existe o anumită continuitate în acest sens și vom lua în considerare toate posibilele consecințe negative ale oricăror acțiuni grăbite", a adăugat el.