Cum a reacționat Președinția la solicitarea lui Andrei Năstase de a relua ancheta penală privind finanțarea PSRM din Federația Rusă© agora.md

Cum a reacționat Președinția la solicitarea lui Andrei Năstase de a relua ancheta penală privind finanțarea PSRM din Federația Rusă

, 8 știri, 16 vizualizări

În cadrul unei conferințe de presă Năstase a anunțat că a și depus o cerere de anulare a ordonanței cu privire la încetarea urmăririi penale.

Totodată liderul PPDA a menționat că a depus o plângere la procuratură pentru a cere anularea ordonanței procurorilor care au clasat dosarul de uzurpare a puterii în stat de către fosta guvernare democrată. Potrivit lui Năstase, între președintele Igor Dodon și fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi existat o înțelegere în acest sens încă din această vară.

„În iulie, a existat un troc între Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, ca dosarul intentat pentru uzurparea puterii în stat să fie încetat. Dosarul legat de finanțarea externă a PSRM la fel să înceteze. Partizanii acelui troc trebuiau să fie partizanii din acea vreme. Dosarul privind uzurparea puterii în stat a fost închis de Igor Popa”.