Cum a reușit un Boeing să atingă un nou record în timpul unei furtuni4Foto1Video© publika.md

Cum a reușit un Boeing să atingă un nou record în timpul unei furtuni

, 7 știri, 15 vizualizări

Un avion de pasageri al companiei British Airways a înregistrat un record pentru cel mai rapid zbor subsonic de traversare a Atlanticului, pe ruta New York-Londra, după ce a atins viteze de peste 1.300 km/h.

Aeronava Boeing 747-436 care a decolat de pe aeroportul JFK a aterizat pe aeroportul Heathrow după un zbor de 4 ore și 56 de minute, cu 80 de minute înainte de ora programată, potrivit BBC. A fost cu doar un minut mai rapidă decît un Airbus A350 operat de Virgin Atlantic, care a aterizat la Heathrow cîteva momente mai tîrziu. Avionul a zburat deasupra Atlanticului cu o viteză de 1.327 km/oră, deplasîndu-se pe un curent de aer accelerat de furtuna Ciara care afectează nordul Europei. Cursele în sens invers pe aceeași rută au avut o întîrziere de două ore și jumătate.

Durata obișnuită a unui zbor între New York și Londra este de 6 ore și 13 minute.

„Întotdeauna punem siguranța în fața recordurilor de viteză. Piloții noștri foarte bine pregătiți au profitat la maximum de condiții pentru a-i aduce pe clienți la Londra mult mai repede“, a transmis un purtător de cuvînt al British Airways.