Cum explică Ministerul Finanțelor scutirea taxelor în domeniul jocurilor de noroc© noi.md

Cum explică Ministerul Finanțelor scutirea taxelor în domeniul jocurilor de noroc

, 4 știri, 3 vizualizări

Modificarea respectivă are efect inclusiv asupra activității în domeniul jocurilor de noroc, care, cu excepția întreținerii cazinourilor, constituie monopol de stat. Ca urmare, veniturile agentului economic împuternicit să organizeze și să desfășoare jocuri de noroc pe teritoriul R. Moldova se vor majora esențial.

În Nota informativă la proiectul de lege votat Ministerul Finanțelor face referire la art. 289 din Codul Fiscal, care stabilește că sistemul taxelor locale din R. Moldova include două taxe ce țin de activitatea jocurilor de noroc: taxa de organizare a licitațiilor și loteriilor pe teritoriul unității administrativ-teritoriale și taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii.

Totodată, Legea cu privire la comerțul interior prevede că activitățile jocurilor de noroc pot fi desfășurate doar după obținerea licenței emise de organul de licențiere și a autorizației emise de autoritatea administrației publice locale în condițiile Legii 285/1999 cu privire la jocurile de noroc.