Cum explică președintele Ecuadorului decizia de a-i retrage azilul lui Julian Assange5Foto© deschide.md

Cum explică președintele Ecuadorului decizia de a-i retrage azilul lui Julian Assange

, 7 știri, 5 vizualizări

Lenin Moreno a mai spus că a primit un angajament scris din partea Marii Britanii că drepturile fundamentale ale lui Julian Assange vor fi respectate și că acesta nu va fi trimis într-un loc în care ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea.

Fondatorul WikiLeaks, în vîrsta de 47 de ani, a fost arestat, joi dimineață, după ce președintele Ecuadorului i-a retras, dreptul de azil în ambasada sa din Londra, acolo unde el stătuse aproape șapte ani. În primul său interviu de după arestarea lui Assange, Lenin Moreno a negat că a acționat ca represalii pentru modul în care documente care aveau legătură cu familia lui au fost „scurse” și a declarat că regretă că fondatorul WikiLeaks a folosit ambasada pentru a interfera cu democrațiile altor țări, a notat The Guardian.

„Orice încercare de a destabiliza este un act condamnabil pentru Ecuador pentru că sîntem o națiune suverană și respectăm politica fiecărei țări”, a spus Moreno. „Este regretabil că, de pe teritoriul nostru și cu permisiunea autorităților guvernului anterior, au fost furnizate facilități în cadrul ambasadei Ecuadorului din Londra pentru a interveni în procesele altor state.