Cum explică Vlad Bătrîncea votul dat la APCE: „Moldova a votat pentru o nouă Europă, Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok”© unimedia.info

Cum explică Vlad Bătrîncea votul dat la APCE: „Moldova a votat pentru o nouă Europă, Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok”

, 6 știri, 10 vizualizări

Deputatul socialist, Vlad Bătrîncea, a venit cu o reacție, după ce mai multe voci au criticat votul său și al lui Andrei Năstase pentru revenirea Federației Ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Dânsul spune că alături de R. Moldova au votat și țări membre a Uniunii Europene, iar votul său a fost dat pentru „o Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok”.

„Pentru noul Regulament al APCE, care asigură drepturile și împuternicirile tuturor țărilor ai Consiliului Europei (inclusiv Federația Rusă), au votat 39 din 47 de țări ai Comitetului de Miniștri, și majoritatea membrilor Adunării Parlamentare, printre care Germania, Austria, Franța, Italia, Spania, Belgia, România și m.a. Noile condiții istorice și politice au fost susținute de cei mai renumiți și incontestabili parlamentari ai Europei.

Și Moldova a votat pentru o nouă Europă, Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok. Am votat pentru parlamentarism, pentru dialog, pentru democrație veritabilă. Am votat împotriva primitivismului și dezbinării. Împotriva problemelor trecutului. Am votat pentru viitor.