Cum vor arăta buletinele de vot la alegerile europarlamentare de duminică3Foto© prime.md

Cum vor arăta buletinele de vot la alegerile europarlamentare de duminică

, 12 știri, 4 vizualizări

Buletinele de vot la alegerile pentru viitorul Parlament European au fost deja prezentate. De asemenea, într-o conferință de presă susținută de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a menționat că în ziua alegerilor europarlamentre, misiunile diplomatice din România nu vor elibera documente care ar putea fi utilizate în ziua votului. Secțiile consulare vor activa în regim de urgență și vor acorda strict asistență consulară în cazuri excepționale.

La data de 26 mai 2019, odată cu alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, va avea loc și referendumul național convocat de Președintele României. La referendumul național se va vota în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare.

Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. La referendumul național vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului. Doar cetățenii români au dreptul să-și exercite dreptul la vot pentru referendumul național, ceilalți cetățeni trebuie să voteze pentru Parlamentul European.