Cumătrul lui Dodon, acuzat de mituirea alegătorilor, restabilit în funcția de președinte al raionului Dubăsari3Foto© deschide.md

Cumătrul lui Dodon, acuzat de mituirea alegătorilor, restabilit în funcția de președinte al raionului Dubăsari

, 9 știri, 6 vizualizări

Magistrații de la Judecătoria Criuleni au emis o încheiere prin care l-au restabilit în funcție pe Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari, suspendat acum o lună de o parte din consilierii raionali. Aceștia l-au acuzat de mai multe ilegalități. Încheierea nu este definitivă, întrucât a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău, scrie Moldova Curată.

Decizia de suspendare din funcție a lui Grigore Filipov a fost votată de 14 consilieri raionali. Este vorba despre aleșii locali ai Blocului ACUM, cei de la Partidul Democrat din Moldova, de la Partidul Comuniștilor, dar și cei independenți. Decizia de suspendare a fost luată după ce Grigore Filipov și-a prezentat raportul pentru primul an de activitate.

Aleșii locali l-au acuzat pe Filipov că ar fi comis „mai multe acțiuni ilegale ce contravin mandatului și statutului, executarea necorespunzătoare de către acesta a obligațiunilor de serviciu și competențelor sale, administrarea dubioasă a surselor financiare destinate reparației și întreținerii drumurilor, neconforme deciziilor Consiliului Raional, depășirea atribuțiilor de serviciu în calitate de administrator principal de buget etc”.