Curtea de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului până la decizia finală4Foto© deschide.md

Curtea de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului până la decizia finală

, 24 știri, 9 vizualizări

Concesionara Aeroportului Internațional ChișinăuChișinăuChișinău (AIC), firma Avia Invest, care atacase Guvernul moldovean la Curtea Internațională de Arbitraj, susține că instanța de la Stockholm, într-o decizie provizorie, ar fi interzis autorităților să rezilieze contractul de concesionare AIC. Firma nu a prezentat, deocamdată, o decizie scrisă a instanței, iar autoritățile nu au venit cu vreo reacție la subiect.

„Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020”, susține compani.

Compania a scris pe Facebook că rămâne „deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv”. „Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chișinău va contribui în continuare la soluționarea conflictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale”, se mai arată într-un mesaj al Avia Invest.