Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi expediate la Uzina Antonov din Kiev pentru descifrare

Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi expediate la Uzina Antonov din Kiev pentru descifrare

18 știri, 6

Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Grupul de experți a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratului, echipamentul etc. Astfel, s-a constatat că, reieșind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa 4 săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

După prezentarea raportului preliminar pe accident, Autoritatea Aeronautică Civilă al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave.

Reamintim că, accidentul aviatic în care au murit cei patru cetățeni moldoveni a survenit în dimineața zilei 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefav...

    Citește pe tv8.md