Cutremur cu magnitudinea 8 în largul coastelor Mexicului. Alertă de tsunami pentru mai multe țări

Cutremur cu magnitudinea 8 în largul coastelor Mexicului. Alertă de tsunami pentru mai multe țări

27 știri, 8

Un cutremur cu magnitudinea 8 a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit institului american de geofizică USGS. O alertă de tsunami pentru mai multe țări a fost declanșată în urma seismului. Aproximativ 90 de milioane de oameni locuiesc în zona în care a fost resimțită cutremurul.

UPDATE 9.00: Aeroportul din Ciudad de Mexico a fost avariat în urma seismului, însă structura de rezistență a clădirii nu a fost avariată, au anunțat autoritățile.

Seismul s-a produs în largul statului mexican Chiapas, unde mai multe clădiri au fost avariate. Un centru comercial din această regiune a fost distrus de mișcarea telurică, după cum arată imaginile publicate pe rețelele de socializare.

UPDATE 8.39: Centrul american de Avertizare pentru Tsunami în Pacific a revizuit magnitudinea cutremurului la 8,2.

Totodată, seismul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudinea de peste 5, cea mai puternică având magnitudinea de 5,7. Sunt așteptate mai multe replici, potrivit seismologilor.

Aeropuerto de la CDMX presenta cristales estrellados, sin daños en la estructura. #Sismo #CDMX #Chiapas pic.twitter.com/Ibn7JKsrAo

— El Heraldo de México (@elheraldo_mx) 8 septembrie 2017 Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieșit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe ca...

    Citește pe timpul.md