Danemarca, prima țară europeană care renunță aproape în totalitate la măștile sanitare© publika.md

Danemarca, prima țară europeană care renunță aproape în totalitate la măștile sanitare

, 4 știri, 2 vizualizări

Danemarca devine prima țară europeană care renunță aproape în totalitate la măștile sanitare. Purtarea acestora rămâne obligatorie doar în transportul public, dacă sunt pasageri fără locuri pe scaune. Decizia vine după o amplă campanie de vaccinare și după o scădere semnificativă a noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Autoritățile daneze speră ca până la începutul toamnei, purtarea măștilor să fie eliminată complet pe întreg teritoriul țării. Până acum, aproape 55 de procente din populația Danemarcei a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.  Între timp, noua tulpină de coronavirus, numită "Delta", amână ridicarea completă a restricțiilor din Marea Britanie.

Premierul Boris Johnson a declarat că măsurile vor rămâne în vigoare până în 19 iulie, cu patru săptămâni mai mult decât era preconizat. Oficialul a explicat că această decizie a fost necesară pentru a evita o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de îmbolnăviri.  Pe de altă parte, ieri, Israelul a renunțat la măștile sanitare în spațiile închise.